Altijd goed, altijd betaalbaar

Aanleverspecificaties

Type bestanden

De volgende bestandsformaten kunnen worden aangeleverd: ..pdf, .ai, .eps of een .jpg
Beeldschermkleuren (RGB) zijn vaak feller dan wat wij kunnen printen. Let hier op bij het opmaken van je bestand.

Vector

Wij ontvangen het liefst een bestand die volledig gebouwd is in vectoren. Let er op dat alle tekst ook in outlines / contouren zijn omgezet. Dit garandeert de scherpste opdruk.

Zelf online ontwerpen of eigen bestand uploaden?

Wij adviseren altijd een eigen bestand mee te sturen die klaar is voor de print/druk. De kwaliteit hiervan is vaak beter. Dit heeft te maken met het omzetten van RGB (beeldscherm) naar CMYK (print).

Afmeting en snijmarge

Lever altijd je bestand in het juiste formaat aan. Wil je bijvoorbeeld een sticker van 50 x 50 mm, dan is het van belang om het bestand in een grotere formaat aan te maken namelijk in dit geval 55 x 55 mm waarbij de achtergrondkleur/afbeelding doorloopt tot aan de rand. Er is namelijk een snijmarge nodig van 2,55 mm aan beide zijden van de sticker. Hou ook altijd 2,5 mm ruimte aan de binnenkant van de snijlijn aan waar geen belangrijke tekst of afbeeldingen mogen staan. De reden hiervan is dat wij graag voorkomen van het wegvallen van belangrijke onderdelen..

Afbeelding

Let er op dat bij gebruik van afbeeldingen/foto’s dat alle afbeeldingen minimaal 300 dpi zijn. Bij een lagere resolutie is het drukwerk vaak onscherp. Vaak zie je het zelf al als je de foto op ware grootte uitprint op een thuis-printer.
Heb je geen ander bestand? Wij kunnen het bestand wel gebruiken om de sticker te printen, maar dit opdruk zal wel onscherp zijn.

Speciale vorm

Lever altijd een snijlijn mee in het .pdf, .ai of .eps bestand (vaak wordt hier magenta voor gebruikt in een andere laag en een contrasterende kleur) wanneer je wil dat de sticker in het juiste formaat en vorm wordt uitgesneden.

Wit printen / drukken

Plaatselijk dekwit willen we het liefste aangeleverd krijgen in een aparte laag van het ontwerp. Lever dus altijd het gewenste dekwit in vectoren mee in de .pdf, .ai of .eps bestand in een andere laag en een contrasterende kleur (vaak wordt hier magenta voor gebruikt). Als dit niet mogelijk is (omdat je bijvoorbeeld alleen een pixelafbeeling hebt), dan kunnen we alleen onder grote vormen dekwit zetten. Tekst met dekwit wordt vaak niet mooi, omdat het dekwit dan onder de kleur uit kan komen.

Transparanties

Bij het aanleveren van het ontwerp vragen wij het af te vlakken van transparantie, dit kan problemen veroorzaken en die zijn wij graag voor.

Lijnen

Lijnen en strepen moeten minimaal een dikte hebben van 0,25 pt (0,5 pt bij diapostief), zijn deze lijnen en strepen dunnern dan kan het zijn dat deze wegvallen of dichtlopen. Houd hier rekening mee.

Kleuren

Elke printer heeft zo zijn eigen instellingen. Wij kunnen nooit garanderen dat een full color print exact de zelfde kleur krijgt als dat je in gedachten had tijdens het ontwerp.

Wil je een specifieke kleur, overleg eerst voordat je daadwerkelijk de order plaatst. Kies voor PMS-kleuren in het ontwerp. Wat wij dan kunnen doen is de stickers laten zeefdrukken. Dit gebeurd alleen vooraf in overleg met jou. Word er een bestand in PMS-kleuren aangeleverd zonder speciale afspraken, dan printen we het bestand volgens onze standaard instellingen (CMYK printers).

 

Waarom ikwilstickers.nl?

  • Sinds 1980 actief in de stickerbranche
  • Enorme know-how
  • Hoge kwaliteit producten
  • Onbegrensde mogelijkheden
  • Spoed levering mogelijk
  • Uitstekende klantenservice
  • Voor de zakelijke markt

Stel een vraag

Wilt u stickers bestellen en heeft u hierover een vraag? Stel hem dan gerust! Wij helpen u graag.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.