Wat is zeefdruk?

Home » Reklame2000 Stickerblog » Wat is zeefdruk?
zeefdruk

zeefdruk is een traditioneel zeer nauwkeurige afdrukproces dat gebruik maakt van een fijne mesh-stof en een metalen frame om inkt van het ene object naar het andere over te dragen. Naast textiel kan zeefdruk worden gebruikt om af te drukken op een breed scala aan objecten. De veelzijdigheid maakt het een geweldige keuze voor verschillende toepassingen.

zeefdruk is traditioneel

zeefdruk is een traditioneel proces dat wordt gebruikt om kunstwerken of ontwerpen op verschillende materialen af te drukken. Het proces is zeer nauwkeurig en omvat twee hoofdonderdelen: een scherm en een substraat. Het scherm bevat een zeefdruk dat inkt kan overbrengen. Het niet beeldgebied van het scherm wordt niet geprint, dus een ruil wordt gebruikt om de inktfilm in het mesh in het schermen te dwingen. De film gaat vervolgens door het scherm en op het plastic substraat.

zeefdruk geëvolueerd

zeefdruk is in de loop der jaren geëvolueerd om de meest nauwkeurige en flexibele afdrukmethode op de markt te worden. Het gebruikt dezelfde fundamentele technieken om een hoog detailniveau te bereiken. Het scherm bestaat uit een gaas dat over een frame is uitgerekt. Het gaas kan worden gemaakt van synthetisch polymeer of hout. Voor fijn gedetailleerde, moet het gaas een klein diafragma hebben. Het frame kan worden gemaakt van hout of aluminium, afhankelijk van de complexiteit van het machine- en ambachtelijke proces. De spanning van het gaas kan worden getest met behulp van een tensiometer.

Heeft u belang bij zeefdruk, laat ons dan voor u druk wezen!  [cf7sr-simple-recaptcha]

  het zeefdruk proces

  Het proces van zeefdruk begint met pre press voorbereiding. De pre-press fase omvat alles wat er gebeurt voordat de inkt op de stof wordt toegepast. Het scherm wordt voorbereid door de operator, die mogelijk niet het T-shirt krijgt. De operator gebruikt vervolgens een tablet op de press om het proces en een gedrukte werkorder te beheren. Ze zullen ook hulpmiddelen ophalen zoals ze ze nodig hebben. Grote geautomatiseerde winkels hebben mogelijk geen persoperator nodig, terwijl kleinere winkels er mogelijk een nodig hebben.

  afdrukken

  Bij het afdrukken van het scherm wordt een metalen frame bedekt met een fijne mesh-stof gebruikt om een afbeelding te maken. De afbeelding wordt overgebracht op het scherm door inkt horizontaal over de bovenkant van het mesh -scherm te gieten. Vervolgens drukt de gebruiker met behulp van een rakel de inkt door het mesh -scherm terwijl hij op en neer gaat, zorg ervoor dat hij de inkt gelijkmatig drukt. Het scherm moet op zijn plaats worden gehouden om knapperig afdrukken te produceren.

  basistypen

  Twee basistypen schermen zijn beschikbaar: retainable en statisch. retainable frames zijn duurder, maar ze gaan lang mee. Ze worden voornamelijk gebruikt voor kleinere banen en niet-kritisch grootformaatwerk. retainable frames zijn betrouwbaarder en duurzamer dan statisch aluminium of houtframes, die vaak moeten worden vervangen. De retainable frames maken het mogelijk om meer spanning op het gaas te worden toegepast, wat een voordeel is wanneer de afdruk runs langer zijn. Het nadeel van een retainable frame is dat het gaas gemakkelijker te scheuren en hoek is. Dit kan problemen veroorzaken tijdens het afdrukproces.

  zeefdruk is een afdrukproces dat een metalen of houten frame gebruikt bedekt met een fijne mesh -stof. Nadat het scherm is gebruikt, moet het worden gereinigd om eventuele emulsie sporen te verwijderen. Grotere printworks kunnen speciale wasvloeistof of zuur gebruiken om de emulsie te verwijderen. Kleinere printworks kunnen een gootsteen, trog of een stroomslang gebruiken om het scherm te reinigen.

  Fotogevoelige emulsie met zeefdruk

  zeefdruk maakt gebruik van een foto-gevoelige waterige emulsie om het gewenste ontwerp te maken. Deze inkt is gevoelig voor licht, dus de hoeveelheid licht die door het ontwerp wordt uitgezonden, kan de duidelijkheid van het beeld beïnvloeden. Daarom wordt een solide zwarte inkt aanbevolen om te voorkomen dat licht door het ontwerp gaat en een duidelijk beeld produceren.

  De emulsie wordt vóór belichting op het scherm toegepast. Het wordt op het scherm aangebracht in een dunne laag, die vervolgens met water wordt geweekt. Zodra de emulsie is opgedroogd, wordt deze blootgesteld aan licht. De resulterende afbeelding is een transparante film met een permanente print.

  De emulsie die wordt gebruikt bij zeefdruk is gevoelig voor licht en warmte. Om dit te voorkomen, moet het in een donkere kamer of kast worden bewaard. Na blootstelling moet de emulsie worden schoongemaakt. Als de emulsie moeilijk te wassen wordt, was deze overbelicht.

  Emulsies zijn er in veel verschillende kleuren. De meest voorkomende omvatten echter blauw, groen, rood en duidelijk. De keuze van emulsie is gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Bovendien moeten sommige emulsies in het donker worden voorbereid, terwijl andere in normaal licht kunnen worden bereid.

  Het kan afdrukken op verschillende objecten

  zeefdruk is een oude kunstvorm die een mesh -scherm en inkt gebruikt om op verschillende objecten af te drukken. Schermen zijn meestal gemaakt van mensenhaar en zijn goed genoeg om inkt erdoorheen te laten gaan. Een stencil wordt op het scherm geplaatst voordat de inkt wordt aangebracht. Vervolgens duwt een roller of een rakel de inkt door het scherm. De inkt draagt vervolgens het beeld over op het object onder het scherm.

  Een ander voordeel van zeefdruk is dat het uitstekende resultaten biedt. Omdat het proces meer gecontroleerd is, kan het een product van hogere kwaliteit produceren dan andere vormen van afdrukken. Er zijn enkele tips te volgen voordat u uw eerste schermafdrukproject start om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten krijgt. Een voorraad van hoge kwaliteit is bijvoorbeeld essentieel voor succesvol zeefdruk.

  Screenafdrukken werkt met behulp van een gaas om inkt op het oppervlak over te dragen. Het gaas wordt vervolgens blootgesteld aan ultraviolet licht via een film. De emulsie is over het gaas. De niet-blootgestelde onderdelen worden vervolgens weggespoeld met een waterspray.

  Het is een handmatig proces versus digitale afdrukken

  De verschillen tussen digitaal afdrukken en zeefdruk zijn veel en complex. Moderne digitale printtools hebben geavanceerde machines en een hoge snelheidskwaliteit. Handmatige schermprinters moeten echter nog steeds elk shirt met de hand afdrukken. Desalniettemin is zeefdruk de superieure keuze voor exacte kleuraanpassing.

  De voordelen van digitaal afdrukken boven zeefdruk zijn meer veelzijdigheid en kosteneffectiviteit. Digitaal afdrukken is minder duur en omvat niet het gebruik van veel verschillende chemicaliën of materialen. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over een groot proces voor afvalverwijdering. In vergelijking met zeefdruk kunt digitaal afdrukken uw afdrukken personaliseren en in een fractie van de tijd krijgen.